1e afspraak

Welkom!
Nieuwe patiënten kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op onze site, via een telefonisch gesprek of persoonlijk langskomen in de praktijk.

Tijdens het 1e consult nemen we graag de tijd voor een goede kennismaking en meestal ook de eerste periodieke controle. Dit is voor ons en u als de patiënt een belangrijk moment, omdat dit de eerste stap is van het zorgplan voor uw mond. De behandeling bestaat allereerst uit een periodiek mondonderzoek, waarin we gedetailleerd kijken naar de gezondheid van het gebit en het tandvlees. Indien het nodig is om een gebitsoverzichtsfoto of kleine röntgenfoto’s te maken, zullen deze ook aan het dossier worden toegevoegd. Vervolgens zal er gesproken worden over de bevindingen van Maaike/Marieke en uw wensen, voorkeuren en verwachtingen ten aanzien van uw gebit. Vanuit dit consult zal er een zorgplan gemaakt worden voor de korte en voor de langere termijn.

Patiëntendossier
Voorafgaand aan de 1e controle wordt u gevraagd een gezondheidsvragenlijst in te vullen en af te geven.   Dit document is wettelijk verplicht en wordt bewaard in uw persoonlijke patiëntendossier. Ook ontvangen wij graag een overzicht van alle medicijnen die u gebruikt, ook deze nemen we op in uw dossier. Zo hebben we alle belangrijke informatie bij elkaar.

Meenemen
Net als elke andere zorgverlener zijn wij als tandartspraktijk verplicht om uw persoonlijke burgerservicenummer (BSN) op te nemen in onze administratie. Om uw identiteit te kunnen controleren, vragen we daarom om uw legitimatiebewijs en verzekeringspas mee te nemen naar het 1e bezoek.

Kinderen
We adviseren u om kinderen vanaf twee jaar regelmatig mee te nemen naar de praktijk, zodat ze langzaam een beetje kunnen wennen aan een bezoek bij een tandarts. Meestal vragen we of we even bij uw kind in de mond mogen kijken om de tandjes te tellen. Op speelse manier kunnen we zo kijken of het allemaal goed gaat met het melkgebit, waarbij uw kind tevens kan wennen dat er iemand naar de tandjes kijkt. Ook geven we u graag passende voorlichting over gezonde eet- en drinkgewoontes en de mondverzorging van kleine kinderen. De meest voorkomende behandelingen bij kinderen worden standaard vergoed vanuit de basisverzekering.

Kosten
De kosten van het 1e bezoek zijn gelijk aan de landelijk vastgestelde tarieven voor tandartsen. De nota wordt rechtstreeks doorgestuurd naar uw zorgverzekering. Mocht er een deel van de factuur niet worden vergoed, dan ontvangt u deze restnota van ons. Op de nota treft u dan de uitgevoerde verrichtingen aan, die worden aangeduid door ‘UPT- codes’, met de kosten die de zorgverzekering niet heeft vergoed. De onderstaande codes en daarbij horende kosten zijn vaak terug te zien op de facturen van  1e periodiek mondonderzoek:

C001 Intake consult 46,91
C002 Periodiek consult 23,45
X10 Kleine röntgenfoto 17,28
X21 Kaakoverzichtsfoto 74,07

Betalen
Het is ook mogelijk om de rekening van uw bezoek direct contant en op termijn per pin te betalen bij de balie. U krijgt dan na betaling de nota mee ten behoeve van uw eigen administratie.

 

Vragen en afmelden
We verwelkomen u graag in onze praktijk en kijken uit naar uw bezoek!

Mocht er op het laatste moment toch iets tussen zijn gekomen, waardoor u niet meer kunt komen, dan kunt u de afspraak altijd verzetten. Dit horen we dan graag minimaal 24 uur van tevoren. Hierna zijn wij genoodzaakt u de kosten van de gereserveerde tijd in rekening te brengen.

Heeft u in de tussentijd vragen? Bel of mail ons gerust, wij helpen u graag verder!

Mail: info@borremondzorg.nl
Telefoon: 074 – 205 1580
Graag tot ziens!

Borre Mondzorg
Ziekenhuisstraat 1a
7622 GZ, Borne