Controle

Voor een gezonde mond is het regelmatig bezoeken van de tandarts erg belangrijk. Tijdens een PMO kunnen we eventuele problemen voor de mondgezondheid in een vroege fase opsporen en voorkomen. Ook kunnen we u dan gericht advies en ondersteuning bieden als het gaat om uw persoonlijke mondhygiëne en voedingsgewoontes.

Uw  afspraak begint bij een van onze preventie-assistentes. Zij zal een aantal vragen stellen over uw gezondheid, uw poetsgewoontes en of u klachten heeft.

Vervolgens zal zij kijken naar de gezondheid van uw tandvlees door de ruimte tussen tand en tandvlees te meten, te kijken naar roodheid en/of bloeding en de aanwezigheid van tandsteen. Vaak zal zij gelijk het aanwezige tandsteen verwijderen en in sommige gevallen is het noodzakelijk om dit door de tandarts of een mondhygiëniste te laten doen.

Als zij klaar is, zal of Maaike of Marieke, een van onze tandartsen, de rest van de controle doen. Hierbij wordt er onder andere gekeken naar eventueel aanwezige gaatjes (cariës) en afwijkingen van de weke delen (tong, wang, gehemelte), het risico dat er cariës in de toekomst ontstaat en slijtage door bijvoorbeeld zuren of overmatig gebruik van uw tanden. Mochten hier bijzonderheden naar boven komen zullen deze uiteraard met u besproken worden. Soms zal er aanvullend onderzoek nodig zijn om de oorzaak van de problemen goed in beeld te kunnen brengen, om vervolgens een plan te kunnen maken voor de toekomst.

 

Bent u nog niet eerder op controle geweest bij Borre Mondzorg? Op deze pagina leest u meer informatie over de 1e afspraak.

Heeft u vragen over een periodiek mondonderzoek? Bel of mail ons gerust even, wij helpen u graag verder!

Mail: info@borremondzorg.nl
Telefoon: 074 – 205 1580

Graag tot ziens!

Borre Mondzorg
Ziekenhuisstraat 1a
7622 GZ, Borne